Gondelvaart

U vindt The Rhine Singers ook op:

 

 

Repetitie:

iedere woensdag

van 20:00 tot 22:15 uur

 

De Weide Wereld

Teunisbloemlaan 48

Vleuterweide

Gondelvaart Giethoorn

Doorkomsttijden vaarroute

 

De Gondels varen om 20.00 uur af aan de Maaiensteeg in Giethoorn-Zuid. De stoet vaart in een rustig tempo door de dorpsgracht naar het eindpunt Binnenpad 5, waar de tocht rond 23 uur zal eindigen.

 

U kunt overal langs de kant staan om de gondelvaart te bekijken. Als u wilt zitten, neem dan zelf stoeltjes of een kleed mee.

25 augustus - Gondelvaart Giethoorn

Een betoverende botenparade door de uniek lange dorpsgracht, jaarlijks op de laatste zaterdag van augustus en The Rhine Singers varen mee!

 

Muzikaal voorprogramma

The Rhine Singers varen mee! Wij zitten in het muzikaal voorprogramma van ca. 19.00 – 21.30 uur, waar de botenparade om ca. 20.00 uur zal beginnen. Dus kom lekker op tijd, zoek het beste plekje uit langs het parcours, entertainment wordt verzorgd!

 

Stukje geschiedenis

De gondelvaart van Giethoorn is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn oorsprong al in het begin van de 20e eeuw. Gieterse kinderen gingen destijds op de eerste schooldag, begin september, verkleed en met verlichte boten naar school. Dat was de eerste bescheiden versie van een gondelvaart. In 1929 zijn de grachten uitgebaggerd en een jaar later werd de gondelvaart een onderlinge wedstrijd onder dorpsbewoners.

 

Jaarlijks evenement met grote regionale en landelijke bekendheid

Inmiddels is het evenement een totaalplaatje van verlichte tuinen, bruggen en huizen in het dorp en een groots opgezette gondelvaart met verlichte gondels, jeugdgondels en een voorprogramma met muziek en vertier.

De laatste jaren is er ook een dorpsfeest met diverse activiteiten in en rond de grote feesttent op het gemeentelijke parkeerterrein. De gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers.

 

Meer info: www.gondelvaartgiethoorn.nl

 

 

Parkeergelegenheid Gondelvaart

 

Parkeren kan op alle openbare parkeerterreinen die op het kaartje staan aangegeven.

Er kunnen ook gelegenheidsparkeerplaatsen opengesteld worden.

Houd borden in de gaten en volg de aanwijzingen van verkeersregelaars ter plaatse op

Prachtig verlichte tuine

 

Prachtig verlichte tuinen, bruggen en huizen aan de dorpsgracht maken het feeërieke plaatje compleet.

Kom zaterdagmiddag 25 augustus naar Giethoorn!

 

Op de dag van de gondelvaart is er al vanaf 16.00 uur vermaak langs het parcours. Wacht dus niet tot 's avonds de gondels afvaren. Kom lekker rond een uur of vier naar Giethoorn en pak een terrasje, of maak een wandeling langs onze unieke dorpsgracht.

 

Vanaf 18.00 uur brengt het gevarieerde voorprogramma u vast in een opperbeste stemming, op verschillende locaties bij restaurants kunt tevens genieten van live muziek.

 

Om 20.00 uur vaart de eerste gondel van het voorprogramma af vanaf het vertrekpunt aan de Maaiensteeg in Giethoorn.

 

 

Toegangsprijzen

- tot en met 3 jaar GRATIS toegang

 

- van 4 tot en met 12 jaar € 2,- per persoon

 

- 13 jaar en ouder € 5,- per persoon.

 

Het toegangsbewijs is een programmaboekje met onder meer informatie over de deelnemende gondels en is uitsluitend te koop bij de controleposten.

 

Let op: pinnen is bij de controleposten helaas nog niet mogelijk.

Er is een pinautomaat vlak bij het feestterrein, tegenover de ingang van de Spar aan het Eendrachtsplein.

 

 

Veel gestelde vragen:

 

Q?

Ik wil alleen Giethoorn even bekijken, kan dat wel?

A.

Natuurlijk kunt u het dorp ook bezoeken zonder de gondelvaart te bekijken. Om 16.00 uur gaan de entreeposten open en is de toegang in verband met de gondelvaartactiviteiten betaald. Wilt u alleen even varen, wandelen of iets eten en bent u voor 20.00 uur weer weg, dan krijgt u bij een van de controleposten uw geld terug.

 

Q?

Kan ik pinnen bij de kassa?

A.

U kunt bij de verkooppunten alleen contant betalen. In het dorp is een pinautomaat tegenover de ingang van de supermarkt aan het Eendrachtsplein.

 

Q?

Waar kan ik parkeren voor de gondelvaart in Giethoorn?

A.

Parkeren kan op alle openbare parkeerterreinen die op het kaartje staan aangegeven. Er kunnen ook gelegenheidsparkeerplaatsen opengesteld worden. Houd borden in de gaten en volg de aanwijzingen van verkeersregelaars ter plaatse op.

 

Q?

Waar kan ik kaartjes kopen voor de Gondelvaart Giethoorn?

A.

U kunt een toegangsbewijs kopen bij de controleposten. Deze komt u vanzelf tegen als u het dorp in gaat. Let op! U kunt bij de kassa's alleen contant betalen. Pinnen kan bij de pinautomaat tegenover de ingang van de supermarkt.

 

Q?

Krijg ik met mijn 65+ pas korting bij de gondelvaart in Giethoorn?

A.

De prijzen van de kaartjes zijn voor alle volwassenen gelijk.

 

Q?

Waar is de feesttent?

A.

De feesttent staat op de gemeentelijke parkeerplaats achter de Ds. T.O. Hylkemaweg.

 

Q?

Zijn er zitplaatsen langs het parcours van Gondelvaart Giethoorn?

A.

Langs het parcours zijn geen zitplaatsen. U kunt overal langs de gracht een plekje zoeken om te staan of eventueel een stoeltje of een kleed meenemen om op te zitten.

 

Q?

Waar kan ik de gondelvaart het beste zien?

A.

De gondels varen door het dorp en u heeft overal langs de gracht goed zicht op de gondelvaart. Kijk hier voor de route.

 

Q?

Waar start de gondelvaart?

A.

De gondelvaart start aan de Maaiensteeg. Daar vertrekt de optocht om 20.00 uur. Rond 23.00 uur zal de optocht op het eindpunt - Binnenpad 5 zijn. Kijk hier voor de route.

 

Q?

Hoe werkt de jurering bij de gondelvaart?

A.

De vakjury jureert twee keer, één keer van links en één keer van rechts. Hierbij geven de juryleden punten voor algemene indruk, afwerking, verlichting, uitwerking idee en uitvoering.

 

Q?

Welke route vaart de gondelvaart?

A.

De volledige route vindt u hier.

 

Q?

Kan ik meevaren in de gondelvaart?

A.

Meevaren in de gondelvaart of op een gondel is niet mogelijk. U kunt de gondelvaart vanaf de kant langs de gracht bekijken.