Over ons

Agenda:

21 november 2019

Kerst Inspiratieavond

Intratuin Leidsche Rijn

Utrechtseweg 12, 3544 NA Utrecht

18:00-21:00uur


13 december 2019

Christmas Shopping

Vleuterweide

19:00-21:30uur19 december 2019
Kerstoptreden de Vijverhof
Harmelen


20 december 2019
Lichtjesavond Maarssen
Maarssen
18:30-21:00uur


9 februari 2020
Gluren bij de Buren
Utrecht


14 maart 2020
Vocaal Centraal

Amersfoort


Repetities

Elke woensdagavond

Aanvang 20:00- 22:15uur

Weide Wereld

Teunisbloemlaan Vleuten

Informatie:

info@rhinesingers.nl


U vindt The Rhine Singers ook op:                          Repetitie:

iedere woensdag

van 20:00 tot 22:15 uur


De Weide Wereld

Teunisbloemlaan 48

Vleuterweide


info@rhinesingers.nl

Over ons


"The Rhine Singers" is een a cappella vrouwenkoor. Wij, de koorleden, brengen met veel enthousiasme onze nummers ten gehore, met sfeer en gevoel. We zingen  vier- tot zesstemmig, a cappella, veelal Engelstalig, voornamelijk in de close harmony of barbershop stijl. Ons repertoire bestaat uit o.a. swing, jazzy, populaire en musical nummers en prachtige ballads.


We besteden veel aandacht aan zangkwaliteit, maar we willen meer dan dat. We willen dat ons publiek de ‘song’ ervaart. Presentatie door bijpassende choreografie en expressie brengen het nummer werkelijk bij je binnen.

Op dit moment telt het koor ca. 20 leden, van jong tot oud(er), woonachtig in omgeving Utrecht/Vleuten maar ook ver daarbuiten. Er is geen leeftijdrestrictie, als je je maar jong, spontaan, leergierig en super enthousiast voelt. Het koor staat onder de artistieke leiding van professioneel dirigente Floor Snijders. We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe leden. Heb je interesse, wil je eens een repetitie of een optreden meemaken? Stuur gerust een berichtje of mail!


Regelmatig organiseren we allerlei leuke activiteiten. Optreden vinden we heerlijk!


In ons jubileumjaar 2018 hebben we gewerkt aan een speciaal project “Onderweg naar jong, oud, nieuw en anders”. Met de komst van Floor als onze nieuwe dirigente per augustus 2017 zijn we begonnen met experimenteren met nieuwe muziekstijlen, andere soorten arrangementen. En ook de regie heeft dit jaar vorm gekregen onder de professionele leiding van regisseur en theatermaker Marijn van den Boogaard. Beiden jong, super enthousiast en vol originele ideeën. Verder werden er regelmatig activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen eens mee te repeteren en te ervaren hoe een geweldig geluid je kunt creëren in een vrouwenkoor. Het was een enerverend jaar! Voorjaar 2019 hebben we een mooie show/theatraal concert (“Tussentijd”) gevuld met alles waar we afgelopen anderhalf jaar zo hard voor aan het repeteren zijn geweest. Het was supervet en smaakt naar nog veel meer!

Dankzij ‘Tussentijd” hebben we een waanzinnig repertoire, super gevarieerd en boeiend om naar te kijken en naar te luisteren. Dit laten we dan ook graag op zoveel mogelijk plekken en gelegenheden horen!

We gaan ons weer voorbereiden op een nieuw project. Een ideaal moment om eens te komen kijken en luisteren. Er is weer ruimte voor nieuwe leden. Superleuk als jij dat wellicht gaat zijn!


ONZE DIRIGENT: FLOOR SNIJDERS


Al zolang ik me kan herinneren ben ik bezig met muziek. Als er maar even de mogelijkheid was, stond ik tussen de schuifdeuren in de woonkamer te zingen voor wie het ook maar wilde horen. Nadat ik in mijn jeugd AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) had gevolgd, koos ik voor dwarsfluit als instrument waarnaast ik altijd ben blijven zingen.


Sinds mijn 12e wist ik het zeker: ik wilde muziekdocent worden! Hiervoor volgde ik zanglessen en later ook piano- en gitaarlessen ter voorbereiding. Mijn droom werd werkelijkheid want na een succesvolle auditie mocht ik de Opleiding Docent Muziek gaan volgen aan het Utrechts Conservatorium. In juli 2017 ben ik afgestudeerd en een maand later begon ik als ZZP’er met mijn onderneming Floor Snijders Muziek.


Als ZZP’er ben ik op verschillende gebieden actief. Mijn doelgroep varieert qua leeftijd tussen de 4 en 93 jaar. Ik geef AMV-lessen, ik ben dirigent van een aantal koren, ik geef privé zanglessen, muzieklessen aan mensen met Alzheimer en ik ben projectleider educatie en activiteiten bij Museum IJsselstein (MIJ).


Sinds augustus 2017 ben ik met veel plezier dirigent van The Rhine Singers. Een muzikale, leergierige, enthousiaste en gezellige groep dames met wie ik op muzikaal gebied veel kan bereiken. Op naar hopelijk nog vele mooie en creatieve jaren samenwerking!


ONZE REGISSEUR: MARIJN VAN DEN BOGAARD


Als kleine man was ik al niet van het podium af te slaan, maar pas tijdens de Vooropleiding Theater bij het UCK raakte ik vastbesloten me verder te ontwikkelen binnen de podiumkunsten. In 2016 ben ik afgestudeerd als theatermaker aan de HKU. Sindsdien werk ik als acteur, regisseur en speldocent binnen het Nederlandse theatercircuit. Tijdens mijn studie heb ik Theater Tocht opgericht. Tocht is een interdisciplinair gezelschap dat absurdistische en muzikale portretten van de zoekende, stuntelende mens maakt.


Openheid en contact maken zijn voor mij de basis van performen en samenwerken. Ik regisseer vanuit het ontdekken van de discipline, de mensen en het verhaal dat wordt verteld aan het publiek.

Via een oproep aan regisseurs ben ik terecht gekomen bij het enthousiaste koor ‘The Rhine Singers’. Middels regie, vormgeving en coaching draag ik bij aan dát wat het koor wilt uitdragen naar het publiek: een bijzonder verhaal over levensloop en een dijk positieve energie.


TENORS


Hoge sopranen (tenors in barbershoptermen): Jacqueline, Leontine

LEADS


Lage sopranen (leads in barbershop):

Anneke, Carlijn, Diana, Jelleke,Therese, Trix

ONZE LEDEN


Er is geen sprake van leeftijdsgrenzen bij The Rhine Singers. Iedere vrouw die plezier heeft in zingen, muziek maken, kleuren en vertellen, zelfstandig haar partij kan zingen, a cappella een leuke uitdaging vindt en thuis haar muziek in wil studeren is welkom. Optreden vinden we keileuk.


We zingen veelal vierstemmig, soms maken we een uitstapje.

BARIES


Hoge alten (baritones in barbershop):

Dorette, Hella, Ineke, Marieke, Renee, Stans

BASSEN


Lage alten (bassen in barbershop):

Annemoon, Lida, Ria

ONZE REPETITIES


We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur.

Buurtcentrum De Weide Wereld

Teunisbloemlaan 48

Vleuten

Wil je eens komen kijken, of wil je meer informatie over lid worden, stuur dan een mailtje naar info@rhinesingers.nl


ONZE OPTREDENS


Optreden vinden we keileuk!

Kijk in de agenda voor actuele informatie en als je zelf interesse hebt of meer informatie wilt, mail ons dan, info@rhinesingers.nl


KLEINE ENSEMBLES


Uit het koor is ook een kwartet geboren: Option4

Option4 zingt dezelfde stijl van muziek, alleen dan met z’n viertjes. Ze zijn het best te omschrijven als spontaan, leergierig en in voor van alles!


Samenstelling (van r naar l):

Tenor: Jacqueline

Lead: Therese

Baritone: Ineke

Bass: Lida


Zo nu en dan ontstaan, meestal specifiek voor een optreden, ook andere spontane kleinere ensembles. Net wat past!